歡迎來到 Collaction,我們亦提供 繁體中文版本

自動回收垃圾桶

ALL IN ONE , ONE FOR ALL , MAKE HONG KONG CLEAN BETTER EVERMORE - 王炫超老師
王炫超 - Project founder
自動回收垃圾桶
給予評論
5.6K

靈感來自

我們發現學校到上水火車站到上水石湖墟街市,只有一個食物環境衛生署的三色回收桶。自動回收垃圾桶

途人就算手上持有可以回收的垃圾,也因為不方便而把可以回收的垃圾放進普通垃圾桶。

香港的回收意識很低,可以回收的垃圾最後的下場只有堆填區。

解決什麼社會問題

現時,香港政府於資源回收方面,遠遠落後於周邊的國家或地方,由回收商地皮問題到街上三色回收箱的數量的規範,都沒有一個周詳的設計,所以我們想幫政府一個大忙,減少可以回收再造的垃圾埋在堆填區中的機會。

我們遇到的挑戰

最大的挑戰就是內部設計,當中有些部分需要傳感器或機械結構,我們全組同學都不懂如何去建造。

需要的資源及人力

1. 實物原大的垃圾桶 - 由於我們的目標是取代現時在街上的垃圾桶,所以想要一個實物原大的垃圾桶以供改裝。

2.電子工程師的技術支持 - 我們暫時未找到一個電子的方法去分類垃圾,故想問一問電子工程師的意見和做法。

3.$8000 內的資金

我們是誰

5A 梁詠欣 田雅萱 李柔柔 5C 方浩杰 陳亦彬 5D 林鎧熙 劉浩維

(Updated at )

Back this project

Do you like the idea of this project? Crowdfunding can help project owners create more innovative initiatives for our society!

$

Founders of 自動回收垃圾桶

Collaction connects you with the social issues that you care about.

自動回收垃圾桶 is using Collaction for project management and to collaborate with the bright minds from this community. On this platform, you can follow interesting social innovation projects and empower the initiatives with your skills and resources.

Do you have an interesting story and innovative ideas? Join Collaction to showcase your project!

Join Collaction Learn more
Project showcase service powered by Collaction

Follow us

LANGUAGE / 語言

© 2014-2019 Made with by Collaction Team.