你知道嗎?Collaction 會根據隱私權政策使用 Cookie 來提升您的用戶體驗、以及加強系統安全。

Ocean Bark 已完結

海洋正在咆哮!希望Ocean Bark希望透過想像,創作海洋故事角色,並以各角色製作Makey Makey 「電子樂器」,宣揚愛護海洋生態的訊息。
余愷明

Pitching Day

大家好!我地係黎自 浸信會天虹小學 既 小學生,我地叫…… OCEAN BARK!!!

Ocean Bark

海洋,正在 咆哮 呀!( ROAR ~ ~ ~ )

我地既Dream,係希望透過 想像,創作海洋故事既角色,並製作Makey Makey 「電子樂器」,宣揚愛護 海洋生態 既訊息。

其實 海洋 係好好聽架!

其實 海洋 係好美麗架!

大自然係大家既,我地應該好好保護!

Ocean Bark我想問呀,點解 海洋 正在 咆哮 呀? 而家D 海龜,好慘架,我喺相片度,見到海龜俾塑膠垃圾傷害,唔覺意食垃圾…… 淨係 太平洋 垃圾,就已經有超過 300萬噸 喇!!! 

保護海洋,刻不容緩

所以,我地呢一組,想透過 音樂,去喚醒大家對 海洋生態 既關注!

請支持 OCEAN BARK ! (  ROAR ~ ~ ~ )

Collaction 拉近您和您最關心的社會話題

Ocean Bark 透過 Collaction 管理項目及尋找各路英雄的協助,在這裡您可以追蹤有趣的社會創新項目,並以您的力量一起協作更好的社會。

您也有好的故事及有趣計劃?加入 Collaction 介紹您的項目!

加入 Collaction 了解更多
項目展示服務由 Collaction 提供

追蹤我們

LANGUAGE / 語言

© 2014-2021 Made with by Collaction Team.